You are here

Iskustva naših pacijenata

ONKOLOGIJA: RAK PLUĆA

Razlog uspostavljanja kontakta sa Medhel Management-om je bio nastavak lečenja u inostranstvu. Želela sam da mi se uspostavi tačna dijagnoza. Operisana sam u Beogradu pre 4 meseca i izvadjeno mi je levo plućno krilo i žlezde. Nakon operacije došlo je do brojnih propusta i stanje se pogoršalo, svo vreme sam imala bolove. Žlezda na vratu se aktivirala, dobila sam trombozu. Što se tiče organizacije svega i pruženih informacija, mogu da kažem da je organizacija odlična. Svi su se maksimalno potrudili da se sve odradi kako treba i to u što kraćem vremenskom periodu. Maja, Milanka i Bjanka daju sve od sebe da ovo lečenje bude uspešno,kao i tim lekara sa kojima sarađuju. Svi lekari sa kojima sam imala kontakt su veoma profesionalni, detaljni i ne prepuštaju ništa slučaju. Medhel preporučujem svima koji žele da dođu do tačne dijagnoze, brzog i uspešnog lečenja. Još jednom sve pohvale za ceo tim i lepo je što postoji ovakva agencija kod nas jer mnogo olakšava proceduru lečenja u inostranstvu. 

Gordana B.,1970., Apatin

ORTOPEDIJA: Drugo mišljenje i revizija operativnog zahvata

Medhel Management sam kontaktirao radi posredovanja i podrške pri lečenju u inostranstvu. U mom slučaju problem je koleno. U Srbiji sam dva puta, potpuno neprofesionalno, operisao prednje ukrštene ligamente. Medhel sam angažovao za pronalaženje odgovarajućeg doktora i organizaciju prateće potrebne dijagnostike. U mom slučaju nije bio potreban smeštaj u Beču, a veoma sam zadovoljan organizacijom i pruženim informacijama. Takođe sam veoma zadovoljan izabranim lekarom. Medhel Management bih preporučio svima koji žele da rešenje svog zdravstenog problema potraže van Srbije, jer nisu zadovoljni tretmanom koji su dobili ili dobijaju. 

Boban Đ., 1978, Beograd, Dipl. maš. inž. za proizvodno mašinstvo

ONKOLOGIJA: RAK PLUĆA

Moji bolesnički utisci sveukupnog lečenja i saradnje sa osobljem bolnice su jednom rečju izvrsni!! Došao sam u Beč sa dijagnozom raka pluća, krajnje deprimiran i frustriran, bez ikakve nade u mogućnost lečenja. Sa ovom ekipom stručnjaka sam ponovo povratio veru u doktore i u moć medicine da izleči ovu bolest. 

Doživeo sam nešto što se uopšte nisam nadao. Posle samo tri cikulsa nove imunoterapije, moj se tumor na plućima smanjio za 80%. Probudili su u meni novu nadu u najlepšem smislu te reči. Sama pomisao da mogu da se izlečim je pre dolaska za mene bila samo bajka. 

Posebno hvala našoj Maji bez koje ovo sveukupno lečenje uopšte ne bi bilo moguće.  Timski rad Majinog tima i lekara izvanredan, na mene su ostavili utisak dobro uvežbanog orkestra. Smatram da apsolutno ne preuveličavam i to će moj pratilac svakome vrlo rado potvrditi. Sve je na svom mestu i ništa nije suvišno. Zahvalnost jednoj ekipi lekara entuzijasta koji su sa novom terapijom usli u borbu protiv mog raka. Ja zaista nisam verovao da ono što je bilo obećanje zaista može postati stvarnost. Sada se odlučno borim dalje i verujem da je pobeda mog raka sasvim izvesna. 

 

Petar B., 1955, Novi Sad, advokat

KARDIOLOGIJA: Dijagnostika

Medhel Management preporučujem kao pouzdanu i profesionalnu agenciju na osnovu ličnog iskustva.Zahvaljujući njima uspjela sam doći do vrhunskih austrijskih ljekara.I nakon završenog svog dijela posla ova agencija na čelu sa Majom ostaje u kontaktu,  čime mi je ulila jos veću sigurnost. Sve preporuke.

Admina Š. 1977, Sarajevo

Recidiv raka dojke: CT navođena biopsija pluća i lečenje karcinoma

Pre dve godine sam u Srbiji operisala rak dojke. Prošla sam hemioterapije, 8 ciklusa. Redovno sam odlazila na kontrole i doktori su tvrdili da sam odlično. Samoinicijativno sam uradila CT pluća zbog blagog kašlja (neposredno posle kontrole) koji je pokazao višestruke metastaze. Doktori su mi dali 10 meseci života uz napomenu da koristim lek iz inostranstva od 5000 eura. Nezadovoljna, nesrećna sam potražila pomoć van Srbije. Kontaktirali smo Maju. Ubrzo sam dobila termin pregleda i konsultacije sa čovekom proglašenim za najboljeg onkologa Austrije. Kako rak mutira vremenom neophodna je bila biopsija, radi određivanja prave terapije. Biopsija je prošla bez ikakvih problema. Iako sam osećala strah i to veliki, bol je bio neznatan, a Maja me sve vreme držala za ruku i davala instrukcije u saradnji sa lekarma. To mi je jako olakšalo sam postupak i umirilo, kako bi biopsija prošla u najboljem redu. Rezultat je bio da je rak mutirao u tri puta agresivniji oblik i sadrži protein koji mi nije dijagnostifikovan ranije. Prema tome, terapija nije ni slična onoj koja mi je predložena u Srbiji. Takođe,terapija nije na listi lekova u Srbiji (iako mi je rečeno da kod nas postoje svi lekovi koji se koriste kod karcinoma). Ugrađen mi je porta a cath za primanje hemoterapije. Sve je prošlo bez komplikacija. Počela sam da primam adekvatnu terapiju. Zahvaljujem se Maji koja me podržava sve vreme. Zajedno se borimo da pobedimo bolest u uslovima lečenja koji su zaista sjajni.

Jelena Novi Sad, 1985

"Devojčica koja ima 55 dijagonza"

Zdravo! 

Zovem se Darija Petrovic i imam 17 godina, do pre par dana, sam bila svima vise poznata po “devojčica koja ima 55 dijagnoza”, nego po svom imenu.

Baš zato,  želim da napišem i podelim moje iskustvo sa vama , a ujedno i da se zahvalim firmi MEDHEL Srbija i timu  stručnjaka  na klinici u Austriji.

U najvećem očaju, kada mislite da nema izlaza, vijajući klinike u inostranstvu, po netu, sasvim slučajno smo pronasli Firmu MEDHEL Srbija, koja se bavi posrednistvom odlaska pacijenata, na renomirane klinike u Austriju I Nemačku. Bez nekog velikog očekivanja, kontaktirali smo sa vlasnicom agencije Majom i veoma se brzo dogovorili za datum mog odlaska na kliniku u Austriju. Predhodno smo joj objasnili o mom problemu i poslali dokumentaciju, ali pošto moje zdravstveno stanje dovodi do čestih hospitalizacija, morali smo da čekamo moje “bolje” dane da bi otišli na kliniku.

I najzad dodje I taj dan. Krajem januara sam uz pratnju doktora, mame i tate sa najvecim strahom, od neizvesnosti, stigla na kliniku u Austriju. I ako iscrpljena, od bolesti I putovanja, nisam mogla a da ne primetim,  srdačnu dobrodošlicu Maje koja nas je sačekala i koja je bila u svakom trenutku uz nas, ( na pregledima, snimanjima, konsultacijama,…….pa čak i u huruškoj sali…..), tako da nepoznavanje jezika nam nije bio problem, jer je Maja sve prevodila i popunjavala razne formulare.

Sam prijem i ambijent bolnice je bio toliko ljubazan i prijatan da sam u monentu zaboravila na strah od neizvesnosti. Pristup doktora i želja za rešavanjem komplikovanog problema kod mlade devojke, to jest kod mene je samo za pohvalu. Njihova međusobna saradnja, me je očarala. Bez trunke sujete jedni sa drugima, bez obzira sa koje su klinike,zajedno su razmenjivali mišljenja i donosili  zaključke i rešenja o mom stanju. Ako su dolazili do pozitivnih rezultata nekog oboljenja, ponavljali su testove i analize i ako su bili opet pozitivni tek tada su  potvrđivali stanja i dijagnozu. Prišli su stručno, savesno, bez sujete, davajuci nam svu podršku i poverenje…..i uspeli. Sada nisam “devojčica koja ima 55 dijagnoza”  već imam jednu dijagnozu , dva urođena oboljenje ili bolje da kažem “mane” …… I veliku podršku stručnog tima, koji me je vodio na klinici u Austriji. Podršku da se borim svim silama da pobedim i medicinu i bolesti. Moje lečenje se nastavlja na klinici u Austriji, ali sada bez straha od neizvesnosti, već zajednickim snagama ka zaustavljanju moje bolesti.

Hvava Majo, za svaki tvoj osmeh i iskreno radovanje, kada smo dobijali negativne rezultate i brisali jdnu po jednu dijagnozu koju smo poneli iz Srbije, a oprosti na svakoj skrivenoj suzi koju si progutala kada su rezultati bili loši. Dobro si ih skrivala od nas, ali mi smo ih ipak primećivali. Nismo ti zamerili, već naprotiv smo ti se divili sto si u tim trenutcima, prioritet dala iskrenim emocijama, a ne profesionalnosti. I iako si dokazala da si profesionalac nad profesionalcima u svom poslu.

 

 

Darija Petrović, 2001, Banja Koviljača

KARCINOM DOJKE: REEVALUACIJA

Onkološki sam pacijent već dve godine i lečim se na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Imam invazivni karcinom dojke sa metastazama na koži. Moj najveći problem je nedovoljno dobro uspostavljena dijagnoza, samim tim, i tok lečenja nije bio adekvatan. Bila sam očajna i osećala sam se kao u začaranom krugu. Po preporuci sam kontaktirala agenciju Medhel koja mi je pomogla da dobijem realnu sliku svog stanja. Razgovori i pregledi kod vrhunskih onkologa i hirurga smirili su me, pre svega na psihološkoj osnovi, ali i pomogli da preduzmem konkretnije korake u svom lečenju. Sve pohvale za organizaciju celokupnog boravka,od dolaska u hotel, ljubaznog dočeka do pregleda u najboljim klinikama. Zaista su se potrudili da odem kući,pre svega, bez ijednog nerešenog pitanja, zadovoljna i rešena još više da dobijem ovu najveću i najznačajniju bitku u životu. 

Marija K,1975, Beograd

Dijagnostika: PET/CT

Medhel Management sam kontaktirao radi bržeg i efikasnijeg zakazivanja PET/CT snimanja u Beču, kao i zbog informacija o kompletnoj PET/CT proceduri. Sve informacije koja sam dobio o načinu pregleda, lokaciji klinike i zakazivanju su bile od velike pomoći. O izabranoj klinici mogu da kažem da je usluga bila vrhunska. Za mene veoma značajno je bilo to što je pisani izveštaj o pregledu bio gotov već sutradan. Medhel Management preporučujem svima koji bez stresa i uz veliku profesionalnost žele da završe svoj posao. 

Slavoljub M. 1967, Beograd

Non - Hodžkin limfom: Ekstrikcija limfnih čvorova i PET scan

Silom prilika, zbog bolesti koja traje nekoliko godina i nemogućnosti adekvatnog lečenja u Srbiji, prvenstveno zbog nedostatka odgovarajuće terapije, bio sam primoran da svoje lečenje nastavim negde u inostranstvu. Slučajno preko Interneta naišli smo na firmu Medhel Srbija koja se bavi zdravstvenim turizmom. Sa ne baš velikim očekivanjima stupili smo u kontakt sa vlasnicom agencije Majom, kojoj smo objasnili problem i od koje smo dobili informacije na koji način možemo preko nje, na najlakši način, lečenje nastaviti u renomiranim bolnicama u Beču. Poslali smo joj sva dokumenta vezana za tok i način lečenja u Srbiji, koja je ona dostavila doktorima u Austriji. Bilo je neophodno odraditi PET skener, analizu krvi  i biopsiju limfnog čvora. Vrlo brzo je sve bilo zakazano i dogovoreno. Organizacija putovanja i boravka je bila organizovana na vrhunskom nivou. U Austriju smo otputovali redovnom autobuskom linijom. Na stanici nas je dočekao vozač koji nas je dopratio do hotela i pomogao nam da se prijavimo. U hotelu smo trebali da boravimo dva dana dok se ne obave snimanja, a onda 2  dana u bolnici, gde je trebala d se odradi biopsija. Smeštaj u hotelu je bio dobar, a ono što je najbitnije bio je u neposrednoj blizini bolnice, tako da se do tamo moglo ići peške. Za mene lično najveći strah je bio kako se sporazumeti, jer ne znam nemački jezik, a i sa engleskim ne stojim baš najbolje. Međutim sve je to bilo odlično organizovano. Sa nama je uvek bio prevodilac, u ovom slučaju Maja,  koja je popunjavala neophodne formulare, razgovarala sa  sestrama i doktorima, tako da se taj hedikep nepoznavanja jezika nije uopšte primetio i predstavljao problem. Što se tiče samih tretmana u bolnici sve je humanije i bolje nego kod nas. Vađenja krvi, za mene veliki problem zbog loših vena, prošao je veoma lako i bezbolno, zbog boljeg kvaliteta igala koje su mnogo boljeg kvaliteta nego kod nas i gde se ubod bukvalno i ne oseti. Zatim je na red došlo snimanje PET skenerom. Usledilo je veliko iznenađenje jer proces pripreme i snimanja dosta je konforniji nego kod nas. U Srbiji je neophodno kao pripremu popiti više od  litar vode sa kontrastom, u Austriji ne, sve se dobija preko vene. Kod nas u Srbiji mislim da postoje svega  2-3 PET skenera, koji non stop rade i koje je neophodno hladiti klimama. U Srbiji sam se prvi put snimao u julu mesecu, kada su bile velike vrućine i gde sam se bukvalno zaledio. U Austriji to nije takav slučaj sve se obavlja na sobnoj temperaturi tako da je sve jednostavnije, lakše i komfornije. Zatim je trebalo uraditi biopsiju, pa sam se iz hotela preselio u bolnicu. Šta reći o bolničkom smeštaju već da je izvanredan, dobro opremljen apartman, sve čisto i uredno, osoblje i doktori ljubazni. Hrana je izvanredna, kao u restoranu, čak imate prilike da birate dva tri jela za doručak, ručak i večeru. Biopsija tj vađenje limfnog čvora je takođe prošlo u najboljem redu i što je najbitnije potpuno bezbolno, jer je rađeno pod potpunom anestezijom, a ne kao kod nas lokalnom, što često može biti veoma bolno. Na kraju šta više reći, od onoga što sam već napisao. Prezadovoljan sam bio organizacijom, smeštajem, prijemom. Sve je odrađeno na vrhunskom nivou i toplo bih preporučio svima kojima je neophodno da nastave lečenje negde u inostranstvu. Slobodno se obratite Maji i ona će vam uvek izaći u susret i sve organizovati na najbrži način na vrhunskom nivou. 

Zeljko M. 1974, Lazarevac

Porođaj na privatnoj klinici Döbling

Na privatnoj klinici Döbling sam se porodila u februaru ove godine i vrlo sam zadovoljna svime. Osoblje je divno, soba i celokupna atmosfera takođe. Imala sam prirodni porođaj i, iako nisam morala, ostala sam u bolnici punih pet dana,jer mi je zaista bilo prijatno i nisam imala potrebu da "pobegnem" kući.  Jedna ogromna pohvala za hranu, jer je za jednu bolnicu zaista neverovatno dobra. Iznajmljeni stan, koji sam pronašla uz pomoć agencije MEDHEL, je više nego ispunio očekivanja. Hvala na svemu. 

Danijela Č,1983,Beograd

Pages