Skip to main content
AKH

AKH - TRADICIJA DUGA VIŠE OD 300 GODINA

Wiener Allgemeines Krankenhaus, kod nas poznatija pod imenom AKH je univerzitetska klinika u Beču. Ova bolnica je jedna od najvećih u Evropi, treća po veličini u svetu, a svakako najveća i najpoznatija medicinska ustanova u Austriji. AKH je ujedno i sedište medicinskog univerziteta u Beču.

Od svog osnivanja 1694. godine i više od 300 godina postojanja AKH se danas prostire na površini od oko 337.000 m², ima oko 2000 kreveta i preko 9000 zaposlenih.

Beč i AKH imaju dugogodišnju i svetski priznatu reputaciju vrhunskog medicinskog centra na svim poljima medicine, ne samo zahvaljujući najmodernijoj medicinskoj tehnici, već i zbog visoke profesionalnosti stručnog kadra, velikog broja prestižnih naučnih dostignuća kao i najnovijih pristupa u lečenju teških oboljenja

Prema zvaničnim informacijama od januara 2016 godine, u AKH će se u periodu do 2030. godine investirati  2,2 milijarde eura, u cilju proširivanja kapaciteta, nabavke nove opreme i medicinske tehnike, opremanja operacionih sala, unapređenja osoblja i nege pacijenta. Značajan deo planirane investicije je takođe namenjen novim istraživačkim projektima.

Prema zvaničnoj statistici, u 2015. godini je u ovoj bolnici izvršena 851 transplantacija od toga:

  • 158 transplantacija bubrega
  • 51 transplantacija jetre
  • 49 transplantacija srca
  • 116 transplantacija pluća
  • 4 transplantacije pankreasa
  • 387 transplantacija koštane srži
  • 86 transplantacija pužnice

i ukupno 53.174 operaciona zahvata. 

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da preko naše agencije možete zakazati preventivni pregled ili tražiti drugo lekarsko mišljenje na renomiranim austrijskim klinikama. Za više informacija o zdravstvenim ustanovama i mogućnostima terapije u Austriji pišite nam na office@medhel.at ili pozovite +381 63 388 546
Prijavite se na naš mesečni magazin
Vaše ime