Skip to main content

Zdravo! 

Zovem se Darija Petrovic i imam 17 godina, do pre par dana, sam bila svima vise poznata po “devojčica koja ima 55 dijagnoza”, nego po svom imenu.

Baš zato,  želim da napišem i podelim moje iskustvo sa vama , a ujedno i da se zahvalim firmi MEDHEL Srbija i timu  stručnjaka  na klinici u Austriji.

U najvećem očaju, kada mislite da nema izlaza, vijajući klinike u inostranstvu, po netu, sasvim slučajno smo pronasli Firmu MEDHEL Srbija, koja se bavi posrednistvom odlaska pacijenata, na renomirane klinike u Austriju I Nemačku. Bez nekog velikog očekivanja, kontaktirali smo sa vlasnicom agencije Majom i veoma se brzo dogovorili za datum mog odlaska na kliniku u Austriju. Predhodno smo joj objasnili o mom problemu i poslali dokumentaciju, ali pošto moje zdravstveno stanje dovodi do čestih hospitalizacija, morali smo da čekamo moje “bolje” dane da bi otišli na kliniku.

I najzad dodje I taj dan. Krajem januara sam uz pratnju doktora, mame i tate sa najvecim strahom, od neizvesnosti, stigla na kliniku u Austriju. I ako iscrpljena, od bolesti I putovanja, nisam mogla a da ne primetim,  srdačnu dobrodošlicu Maje koja nas je sačekala i koja je bila u svakom trenutku uz nas, ( na pregledima, snimanjima, konsultacijama,…….pa čak i u huruškoj sali…..), tako da nepoznavanje jezika nam nije bio problem, jer je Maja sve prevodila i popunjavala razne formulare.

Sam prijem i ambijent bolnice je bio toliko ljubazan i prijatan da sam u monentu zaboravila na strah od neizvesnosti. Pristup doktora i želja za rešavanjem komplikovanog problema kod mlade devojke, to jest kod mene je samo za pohvalu. Njihova međusobna saradnja, me je očarala. Bez trunke sujete jedni sa drugima, bez obzira sa koje su klinike,zajedno su razmenjivali mišljenja i donosili  zaključke i rešenja o mom stanju. Ako su dolazili do pozitivnih rezultata nekog oboljenja, ponavljali su testove i analize i ako su bili opet pozitivni tek tada su  potvrđivali stanja i dijagnozu. Prišli su stručno, savesno, bez sujete, davajuci nam svu podršku i poverenje…..i uspeli. Sada nisam “devojčica koja ima 55 dijagnoza”  već imam jednu dijagnozu , dva urođena oboljenje ili bolje da kažem “mane” …… I veliku podršku stručnog tima, koji me je vodio na klinici u Austriji. Podršku da se borim svim silama da pobedim i medicinu i bolesti. Moje lečenje se nastavlja na klinici u Austriji, ali sada bez straha od neizvesnosti, već zajednickim snagama ka zaustavljanju moje bolesti.

Hvala Majo, za svaki tvoj osmeh i iskreno radovanje, kada smo dobijali negativne rezultate i brisali jednu po jednu dijagnozu koju smo poneli iz Srbije, a oprosti na svakoj skrivenoj suzi koju si progutala kada su rezultati bili loši. Dobro si ih skrivala od nas, ali mi smo ih ipak primećivali. Nismo ti zamerili, već naprotiv smo ti se divili sto si u tim trenutcima, prioritet dala iskrenim emocijama, a ne profesionalnosti, i dokazala da si profesionalac nad profesionalcima u svom poslu.

Oblast
Dijagnostika
Pol
ženski
Starost
17
Grad
Banja Koviljaca
Prijavite se na naš mesečni magazin
Vaše ime